10 млн. лева ще инвестира ТЕД Бед в нови мощности за производство на матраци


В нови производствени мощности и сгради с обща площ от 14 хил. кв. м ще инвестира ТЕД Бед ЕАД. Инвестицията, която се оценява на 10 млн. лв., ще подпомогне международната експанзия на компанията, планирана за следващите 3 до 5 години.

Средствата ще бъдат вложени в машини от последно поколение, с които ще бъдат оборудвани производства, свързани с основната дейност на компанията – преработка на дървен материал и конфекция на пенополиуретани и високотехнологични пяни.

Успоредно с разширяването на производството, Тед Бед ще инвестира и в подбор и обучение на нови кадри. Към 2018 г., ТЕД Бед е лидер на пазара в България 38% дял, а износът покрива 30 международни пазара, сред които Германия, Холандия, Румъния, Унгария, Малта, Република Хърватска, Гърция, Индия, Канада, Тайланд, Южна Корея, Япония, Австралия, Малдиви и др.

ТЕД Бед ЕАД е част от ТЕД Капитал Холдинг, който се състои от 10 компании, с дейност в различни бизнес области – производство на матраци, пружини, машиностроене, търговия с керамични продукти, карго транспорт, строителство, верига магазини и медийна агенция. ТЕД Бед ЕАД е водещ европейски производител на матраци, легла, системи за спане и аксесоари за спалня, с повече от 20 години опит в тази сфера и с разнообразно портфолио от качествени и доказали се на пазара продукти за сън.

ТЕД Бед разполага с изцяло обновена производствена база, разположена върху 29 000 кв.м. площ, с годишен производствен капацитет от 1,6 млн. артикула и складов капацитет от 20 хил. артикула. Машинното оборудване включва марки като Масиас, Мамут, Итън, Ламит. Компанията е сертифицирана по международен стандарт ISO 9001: 2000 и BSCI, придобила е също OEKOTEX за матраци и LGA сертификат от престижна германска лаборатория за някои от най-популярните си модели, има регистрирани множество търговски марки и патенти.

ТЕД Бед ЕАД има дългогодишни и добре изградени традиции в партньорствата с хотелиерския бизнес. Благодарение на специално създадената хотелска серия, обособена в различни категории, фирмата е оборудвала водещи вериги, както в страната, така и в чужбина.